Strona Główna .:Degu Serwis:. Koszatniczka w Internecie
Koszatniczki - one i o nich !!!

FAQFAQ    SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Herbal Pets

"
 Ogłoszenie 

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Kosz zdziczał
Autor Wiadomość
nadzik 
Przybysz

Imiona koszy: Kazik i Zenek
Znak zodiaku:
skorpion

Imię: Konrad
  Wysłany: 28-07-2010, 10:31   Kosz zdziczał

Witam. Mam pewien problem który do poważnych pewnie nie należy ale trochę mnie to boli :( .
Zacznę od początku. Otóż mam dwie kosze Kazika oraz Zenka. Przed adopcją Zenka Kazik był wielkim pieszczochem. Dawał się drapać po brzuszku pod bródką nawet podnosił łapki pokazując w którym miejscu mam go poczochrać. Jednak od kiedy zaadoptowałem Zenka ( totalnego shizofremika i dzikusa którego nawet teraz trudno dotknąć bo na mnie fuczy )
już taki nie jest jak chce go troszeczkę poczochrać to mnie olewa. Zenka mam już tak troche mniej niż pół roku. Raczej nie da się nic na to poradzić? Jak już mówiłem to taki ogromny problem nie jest ale... ja znowu chciałbym poczochrać Kazika :( (o Zenku to już nawet nie wspomnę bo to totalny outsider)

freeman 
Przybysz

Imiona koszy: Gaba, Asia, Basia
Imię: Kamil
Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 28-07-2010, 11:13   

Musisz jeszcze raz spróbować oswoić koszaki. Nowy stworek musi się do ciebie troszkę przyzwyczaić skoro przez pół roku nie próbowałeś go oswoić. http://koszatniczka.org/c...icle.php?aid=30 Powodzenia.!!

nadzik 
Przybysz

Znak zodiaku:
skorpion

Wysłany: 28-07-2010, 12:54   

Nie to że się usprawiedliwiam czy coś ale wydaje mi się że Zenek po prostu ma taki charakter. Pomimo prób oswojenia jest jaki jest i takiego go kocham :loveit: . A co do Kazika to jest oswojony, wchodzi mi na ręce i takie tam. Myślicie więc że jeżeli będę próbował oswajać go od początku to znowu będzie dawał się popieścić ?

Poziomka 
ZWYCIĘZCA KONKURSU
DEBIUTANT ROKU 2009

Imiona koszy: Duduś, Muniek, Śliwka, Jorge
---: +Klopsik,+Ninuś,+Zozolek, +Bazyli,+Fajusia
Znak zodiaku:
ryby

Imię: Justyna
Wysłany: 28-07-2010, 12:56   

Nietety to jest cena, jaka sie placi za wziecie koszotowarzysza. Kosz juz po prostu nie potrzebuje Twoich pieszczot, bo Zenek go wygryza i robi to profesjonalnie po koszowemu, a nie tak jak my "po ludzku". Ja mialam niedawno taka sama sytuacje - kiedy wzielam Jorge dla mojego Sliwki, ktory dokad mieszkal sam byc pieszczochem i dawal sie czochrac i giziac. Teraz przychodzi bardzo rzadko, nie ma juz mowy o takim dlugotrwalym gizianiu jak dawniej - Jorge zalatwia wszystko. Tak to juz jest i nic na to nie poradzimy...

Początkujący Członek Degu Serwis
free spirit ;)

Imiona koszy: Bobek, Bezik, Znajdek
Imię: Aśka
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 28-07-2010, 12:59   

Możliwe.. Tak samo jak możliwe jest, że już nigdy nie oswoisz żadnego z nich.. Wydaje mi się, że koszom wystarcza własne towarzystwo i poszedłeś w ,,odstawkę,, ;) Szczerze mówiąc, to ja również mam obiekty, które nigdy nie chciały się ze mną ,,bawić,,... Nie ma mowy o drapaniach, głaskaniach, czy tam jakichś... Zawsze zazdroszczę osobom, u których koszatniczki śpią na kolanach ;) Jestem dla nich sprzątaczką i żywicielem i to wszystko.. :devil Tak już mają :)

http://www.youtube.com/wa...player_embedded

nadzik 
Przybysz

Znak zodiaku:
skorpion

Wysłany: 28-07-2010, 17:03   

Pewnie macie racje... faktycznie teraz miziają się nawzajem... trochę szkoda że go sobie już nie popieszczę :( ale z drugiej strony dobrze że ma towarzysza :radocha:

Poziomka 
ZWYCIĘZCA KONKURSU
DEBIUTANT ROKU 2009

Imiona koszy: Duduś, Muniek, Śliwka, Jorge
---: +Klopsik,+Ninuś,+Zozolek, +Bazyli,+Fajusia
Znak zodiaku:
ryby

Imię: Justyna
Wysłany: 29-07-2010, 12:09   

Czasem popiescisz - ale to raczej kosz zrobi Ci te uprzejmosc, ze sie da pogiziac :)
A w kwestii oswajania - pamietaj, ze to Ty wydajesz smakolyki i kosze to wiedza - Twoja pozycja zawsze bedzie mocna...:)

Odpowiedz do tematu